top of page

Spirited Away Anime Filmi ve Konusu

Güncelleme tarihi: 22 Nis 2021

Spirited Away (Özgün adı: Sen to Chihiro no Kamikakushi , Japonca: 千と千尋の神隠し), Hayao Miyazaki tarafından yazılıp yönetilen 2003 yılında ‘Uzun Metrajlı En İyi Animasyon Filmi Oscar‘ını kazanan Studio Ghibli yapımı Japon animasyon filmidir. Birçok ödül kazanan film aynı zamanda Oscar kazanan ilk animedir. 23 Ağustos 2016’da BBC tarafından yayımlanan ‘’21. Yüzyılın En İyi Filmleri’’ listesinde 4. sırayı almıştır. 2001 yılında yapımı tamamlanan ve imdb puanı 8.6 olan bu yapım, çoğu kişi tarafından yapılan en iyi anime film olarak nitelendiriliyor.



Konusu:

Chihiro, kasabasından taşınmış on yaşında küçük bir kızdır. Yeni taşındığı kasabada ise karşılarına ilginç bir yapı çıkar. Her ne kadar bu yapının içine girmek istemese de anne ve babasının peşinden girer. İşte bu ilginç yolculuk böyle başlar. Önceleri terk edilmiş görünen bu yapı geceleri büyük bir canlılık kazanır. Bu yapı ruhların bir tür dinlenme ve temizlenme yeridir. Chihiro sihirli yiyeceklerden yiyen ve domuza dönüşen anne babasını kurtarabilmek için genç Haku’nun yardımı ile oradan kurtulmaya çalışır. Chihiro bu kasabadan kurtulmak ve ailesini domuz olmaktan kurtarmak ister. Bu sırada Haku’yu daha önceden tanıdığını anlar.


Bir animasyon film olmasına rağmen hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden bu eser bana kalırsa çoğu animasyon film yönetmeninin yapmaya çalışıp da başaramadığını başarmış. Benim kesinlike top 5 anime film sıralamama giren bu başyapıtı izlemek isteyenlere kesinlikle öneririm.




12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page