top of page

Favori Animelerimden Biri Olan Kimetsu No Yaiba ve Konusu

Kimetsu no Yaiba (Demon Slayer) Koyoharu Gotōge tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Şubat 2016-Mayıs 2020 tarihleri arasında Shueisha'nın Weekly Shonen Jump dergisinde 23 tankōbon cilt halinde yayınlandı. Seri;ailesi katledildikten ve küçük kız kardeşi Nezuko'nun bir iblis haline gelmesinden sonra iblis avcısı olmak isteyen Tanjiro Kamado'nun hikayesini anlatmaktadır.

Ufotable tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi Nisan-Eylül 2019 tarihleri arasında yayınlandı. Bir devam filmi olan Gekijō-ban "Kimetsu no Yaiba" Mugen Ressha-hen;Ekim 2020 tarihinde gösterime girdi ve tüm zamanların en çok hasılat yapan anime ve Japon filmi oldu. Kimetsu no Yaiba Yūkaku-hen adlı ikinci sezonunun ise 2021'de başlaması planlanmaktadır.

Ekim 2020 itibarıyla mangası,dijital versiyonlar da dahil olmak üzere toplamda 100 milyondan fazla kopyaya sahipti ve bu onu tüm zamanların en çok satan manga serilerinden biri haline getirdi.Bu arada,26 bölümlük anime dizisi eleştirmenlerin animasyon ve dövüş sekanslarını övmesiyle eleştirmenlerin beğenisini kazandı. Çok sayıda ödül aldı ve 2010'ların en iyi animelerinden biri olarak kabul edildi.


Kimetsu no Yaiba'nın Konusu:

Babasının ölümünden beri,aileyi destekleme yükü Tanjirou Kamado’nun omuzlarına düşmüştür.Uzak bir dağda fakirlikle birlikte,Kamado ailesi nispeten huzurlu ve mutlu bir yaşamın tadını çıkartıyordur.Bir gün Tanjirou,kömür satarak biraz para kazanmak için aşağı köye gitmeye karar verir.Geri dönerken gece olur.Tanjirou’yu,geceleri ormanda gizlenen ve et yiyen şeytanların varlığı konusunda uyaran garip bir adamın evine sığınmak zorunda kalır.

Sonunda ertesi gün eve döndüğünde,tüm ailesinin katledildiği korkunç bir manzarayla karşılaşır.Daha da kötüsü,hayatta kalan tek kişi kana susamış bir şeytana dönüşen kız kardeşi Nezuko’dur.Öfke ve nefretle sarmalanan Tanjirou,kalan tek kardeşinin yanında alarak ailesinin intikamını almak için yemin eder.Kendilerine Şeytan Avcısı adını veren bir birliği katılan Tanjirou,şeytanları öldürmek ve sevgili kız kardeşinin tekrar insan yapabilmek için uzun ve macera dolu bir yolculuğa çıkar.


Görüşüm:Çoğu kişiye göre klişe bir konusu olsa da bana göre konunun işleyişinin kusursuz olması bu animeyi benzerlerine göre daha ön plana çıkarıyor.

Savaş sahnelerinin gerçekçiliği,karakterlerin derinliği ve yeni bir anime olmasından dolayı görüntü kalitesinin çok yüksek olması bu animeyi daha izlenilebilir kılan faktörlerlerden sadece birkaçı.Bence bu güzel animeyi kesinlikle bir şans vermelisiniz :)



KİMETSU NO YAİBA'NIN JAPONCA LOGOSU

20 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page