top of page

Geçen Senenin En Popüler Animesi: Attack On Titan

Attack on Titan (Japonca: 進 撃 の 巨人, Özgün ismi: Shingeki no Kyojin.), Hajime Isayama tarafından yazılan ve resimlenen bir Japon manga serisidir. İnsanlığın, kendilerini Titanlar olarak adlandırılan devasa insan yiyen insansılardan koruyan üç muazzam duvarla çevrili şehirlerin içinde yaşadığı bir dünyada geçiyor; hikaye, bir Eren Yeager'ın memleketinin yıkılması ve annesinin ölümüne neden olmasının ardından Titanları yok etmeye yemin eden Eren'i anlatıyor. Attack On Titan , Eylül 2009'dan Nisan 2021'e kadar Kodansha'nın aylık Bessatsu Shōnen Dergisinde yayınlandı ve Ocak 2021 itibarıyla 33 cilt halinde toplandı.



Nisan-Eylül 2013 arasında 25 bölümlük bir ilk sezon, ardından Nisan-Haziran 2017 arasında 12 bölümlük bir ikinci sezon yayını yayınlandı. 22 bölümlük bir üçüncü sezon, iki bölüm halinde yayınlandı ve ilk 12 bölüm Temmuz ayından Eylül ayına kadar yayınlandı. Ekim 2018 ve Nisan-Temmuz 2019 arasında yayınlanacak olan son 10 bölüm. Dördüncü ve son sezon, Aralık 2020'de ilk bölümünde 16 bölüm yayınlayarak, geri kalanı 2022'nin başlarında yayınlanacak.


Attack On Titan'ın dünya çapında 100 milyonun üzerinde kopyası var ve bu da onu tüm zamanların en çok satan manga serilerinden biri yapıyor. Kodansha Manga Ödülü, Attilio Micheluzzi Ödülü ve Harvey Ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.




6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page